Leercontent: zelf, laten of samen met ons ontwikkelen? Wat past het beste bij u?

Het vinden van de juiste mix van didactiek, vormgeving en technologie zit in onze genen. En deze kennis delen wij graag met u. Kiest u om uw contentproductie zelf in handen te nemen, het samen met UP te doen, of het geheel aan ons uit te besteden? UP geeft u een gedegen advies zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Daarbij is uw doelstelling ons uitgangspunt en staat effectiviteit van de online training voorop. We luisteren voordat we doen. Zo komen we samen komen tot oplossingen die uitnodigend en herkenbaar zijn voor uw doelgroep.

Deskundig advies

Met u bpalen we de doelstellingen en de wensen en eisen waaraan de te ontwikkelen e-learning content dient te voldoen. Ons team van onderwijskundigen, toetsdeskundigen en vormgevers werken hiervoor samen met uw inhoudsdeskundigen. Wat zijn de eindtermen van de opleiding of training? En kan de training beter online, offline of blended (on- én offline) gegeven worden? Deze vragen beantwoorden we in het onderwijskundig ontwerp. Naast inhoud, leest u hierin ook de beoogde werkvormen en de te ontwikkelen e-learning interventies in. Daarnaast bepalen we de materialen die nodig zijn (documenten, afbeeldingen, video, etc.). En er vindt een technische vertaalslag plaats. Daarin staat onder andere of de content via een leeromgeving ontsloten gaat worden. Ook bepalen we of er aanvullende tools nodig zijn voor bijvoorbeeld systeemsimulaties, animaties, videocolleges etcetera.

Samenwerken op de manier die bij u past

Contentontwikkeling geheel uitbesteden, in samenwerking met UP of helemaal zelf doen? Samen met u kijken we wat bij uw organisatie en uw budget past.

  1. UP ontwikkelt op basis van door u aangeleverde inhoud een turn key e-learning module. Indien gewenst kan deze binnen een elektronische leeromgeving worden uitgeserveerd.

  2. Samen met u ontwikkelt UP de leercontent. Vanuit de authoring tool kijkt en werkt u mee aan de ontwikkeling. In welke mate? Dat stemmen we graag met u af. Dit is een uitermate geschikte manier om via overzichtelijke ontwikkelslagen gevoel te houden met het eindresultaat.

  3. UP traint u in het werken met een geschikte tool (bijvoorbeeld Lectora Online), waarna u zelf uw e-learning modules kunt ontwikkelen. Vanzelfsprekend zijn er vormen van begeleiding / ondersteuning af te spreken.

Groeimodel

U zit niet vast aan bovenstaande keuzes. Het groeimodel is een veel voorkomende keuze. UP ontwikkelt dan een eerste basis. Wij leiden u op en werken samen aan het vervolg. Wilt u vervolgens geheel zelfstandig verder? Geen probleem. Indien gewenst ontwikkelt UP sjablonen waarin vormgeving en de gewenste interacties zijn vastgelegd. Hiermee is de uniformiteit en kwaliteit geborgd. Vervolgens kunt u relatief eenvoudig zelfstandig uw content ontwikkelen.

Neem contact op voor goede leercontent

Een online training die effect heeft zelf of laten ontwikkelen? UP adviseert u graag. Neem contact op via tel. 088 - 44 66 700 of vul het contactformulier in. 

Contact

Content met impact? Maak een afspraak of bel ons.

Bel me terug

Of bel 088 - 44 66 700

 

 

Leeroplossingen

Met onze online leeroplossingen en e-learning bereikt u meetbaar resultaat. 

Tools

Voor haar leeroplossingen maakt UP learning gebruik van moderne en bewezen tools.